OVER EMMIE

Gek op  een goed verhaal in materiaal, kleur en vorm.

“Kan niet, bestaat niet.”

OVER EMMIE

 

Hoe ’t begon…

Na mijn opleiding aan de kunstacademie St.Joost richting interieur en architectuur ben ik bij Label gaan werken. Het meubel bedrijf van Gerard van den Berg. Hier werkte ik als product ontwikkelaar. De aller eerste prototypes zag ik hier ontstaan.

Van tekening naar echt stoel. Schuim schuren tot de juiste vorm was bereikt. Het bezoeken van staal producenten en overleggen met de stiksters en de stoffeerders. Een super leerzame periode.

Na een tijd begon ik het creatieve proces van het ontwerpen teveel te missen. 

Ik stopte bij Label en ging werken in een bar. Misschien wat onlogisch, maar ach, als alles logisch is, is het ook maar saai! Door deze stap te zetten heb ik horeca ervaring op mogen doen. Iets wat nu erg goed van pas komt. Met name het belang van een goede routing is me bij gebleven.

Het ontwerpen bleef maar kriebelen. Ik zei de kroeg vaarwel en ben als ontwerper bij retail bedrijf Can Concepts gaan werken. Daar heb ik mijn tekenvaardigheden weer terug gevonden. Deze had ik als klein kind al. Ik tekende bijna elke dag stickers na van 1x1cm. Op zo’n vel zaten dan 1000 stickers…die ik allemaal af ging…haha…een voor een…Door het werken bij Can Concepts vond ik die liefde voor tekenen weer terug.

Na de ervaring bij Can concepts besloot ik voor mezelf te beginnen. Een vriendin gaf me deze tip. Een bedrijfsnaam…hoe verzin je die dan?! Gewoon beginnen was tip 2. Ik besloot niet te lang na te denken en mijn voorletters als mijn bedrijfsnaam te gebruiken.

 

 

In 2007 starte ik mijn ontwerpbureau EER design. Na het eerste telefoongesprek wilde ik die naam al meteen wijzigen naar EER Ontwerp. De man aan de andere kant van de telefoon vroeg aan me waar hij ‘eerder moest zijn?’  Tja, EER DERSIGN daar ga je! Uiteindelijk heb ik mijn naam veranderd in Studio EER.

Als duizendpoot begon ik met ondernemen. Van grafisch ontwerp, schilderijen maken tot en met interieur ontwerp. Uiteraard veel te veel, maar allemaal ohhh zo leuk! 

In de avonduren gaf ik hockey training aan de jeugd van Dragons in Brasschaat. Zelf speelde ik in die tijd in Dames 1 bij Dragons. Ik besloot een opleiding te volgen als docent vormgeving. Het werken met kinderen vond ik enorm leuk. Met als doel, lesgeven en ontwerpen te combineren.  

Na het behalen van mijn docenten diploma heb ik vijf jaar bij De Rooi Pannen gewerkt als docent winkelontwerp en esthetisch vormgeving.

Mijn ontwerp bureau dat ik in 2007 was gestart liep naast mijn werkzaamheden als docent door. Mijn doel was bereikt, totdat een vriendin van me belde. Ze vroeg me te solliciteren op een vacature die ze voorbij had zien komen. Volgens haar was de baan op m’n lijf geschreven…Op die manier ben ik bij Scotch & Soda terecht gekomen. Als free-lance ontwerper sloot ik me aan bij het interior design team. 

Ook hier ging ik als duizendpoot aan de slag. Het ontwerpen van de winkels, signing, facades en kledingrekken. Het zoeken naar de beste routing, verschillende, nieuwe materialen en vormen. De facades, de buitenkant van de winkels kon ik met mijn schets technieken goed en snel weergeven. De projectleider kon dan met mijn schets de eigenaar van het pand laten zien wat we met het pand konden doen en hoe deze eruit zou gaan zien in een “Scotch-jas”.

Vanaf toen ben ik mij gaan focussen op de facades. Ik heb tien-tallen facades wereldwijd voor Scotch mogen ontwerpen en werd zo Miss-facade:) 

Na 6 jaar ontwerpen bij Scotch & Soda besloot ik meer ruimte voor mijn eigen interieur concepten te maken. Met de billen bloot, te spingen in het diepe… Zo voelde het wel een beetje.

Naast het ontwerpen van interieur concepten voor horeca, retail en hotel ben ik nog altijd werkzaam voor Scotch & Soda. Op aanvraag zoek ik voor hen vintage stoelen en tafels voor in de winkels. De sfeermakers die altijd anders en uniek zijn. Een leuke en inspirerende zoektocht die bijdraagt aan een frisse blik voor nieuwe ontwerp opdrachten.

Wie weet jouw opdracht!

•  Als je hulp kunt gebruiken bij het maken van de juiste keuzes voor je interieur concept. 

• Als je op zoek bent naar de beste routing.

• Als je wilt opvallen tussen de massa en de juiste doelgroep wilt aantrekken?

 

Tot snel!

Groetjes,

 

Emmie

Dank aan:

 

Alle fotografen waarvan ik beeld heb mogen gebruiken. Ann! Super, was gezellig in Rotterdam en je ziet…niet voor niets…! Karlijn dank voor de foto’s en het volgen van het hele proces van de The Tiger Club. Carina dank voor de foto’s van De Pasta Kantine.

Ingrid, dank je voor het maken van m’n site. Snel, oplossingsgericht en altijd bereid m’n vragen te beantwoorden! Top!

Ann: www.amyke.nl

Karlijn: www.pepperjelly.nl

Ingrid: www.jotm.nl